miercuri, 12 octombrie 2016

Noi suntem Jitia – la final !


Noi suntem Jitia ! este proiectul care a reușit să creeze spiritul de apartenență la melegaurile natale, este realitatea care a facut să însuflețească o comunitate.
Deși proiectul a durat 7 luni pentru implementarea acestuia, nu trebuie să uităm de unde a plecat totul.
Am pornit de la o idee și un parteneriat între Scoala Gimnaziala Jitia, jud.Vrancea si Asociatia Clubul de Turism Proilavia Braila. Coordonatorul de proiect si initiator – dl. prof. Pantelimon Sorin.
         Am demonstrat practic ce înseamnă dezvoltarea comunitară, am unit oameni, am creat diversitate,emoții, lucru în echipă, antreprenoriat.
      Prin proiect am dat un avânt practic  cercului de creaţie tradiţională – „Zestrea  Satului” din cadrul Școlii  Gimnaziale Jitia și am creat o punte între  generaţii prin aducerea laolaltă a  meşterilor populari locali şi elevilor.
          Participanții la proiect au fost inițiați  în tainele țesutului, cusutului  cămășilor populare, împletit, croșetat,  încondeiat ouă, confecționare opinci,  flori pentru bradul de nuntă,  confecționarea măștilor.
       Promovarea și păstrarea valorilor populare rurale  prin înfiintarea unui mini-
muzeu cu obiecte  tradiționale ale zonei.
           In cadrul proiectului s-au derulat  module  nonformale cu aplicații practice - lucrul în echipă - educație antreprenorială, care au adus o nota de noutate comunitatii  ( susținute de partenerul proiectului- Asociația Clubul de Turism Proilavia).
            Vizite de lucru și documentare  prin locuri deosebite din județul
Vrancea - tradiții, meșteșuguri,  eco-turism.
               Promovarea eco-turismului  și a frumuseților  naturale ale zonei ,  activități practice și drumeții

Mulțumim finanțatorilor, comunității Jitia,  elevilor, familiilor,  meșterilor  populari, mass-mediei, profesorilor  și tuturor celor  care ne-ați sprijinit și ați fost  aproape de noi  !!!
https://www.youtube.com/watch?v=VZMff-kwEac






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu